Toitumisalane teave |
100 ml |
Energia |
327 kJ / 78 kcal |
Rasvad |
0,2 g |
millest küllastunud rasvhapped |
0 g |
Süsivesikud |
12,2 g |
millest suhkrud | 1,1 g |
Valgud | 2.8 g |
Sool | 2.2 g |
Fermenteeritud küüslauk on meeldivalt maheda hapuka maitsega tervislik suutäis, mis on saavutatud pikaajalise kääritamise tulemusel. Inimkond tunneb juba piimhappekäärimist ammustest aegadest, seda on kasutatud juba aastatuhandeid toiduainete säilitamiseks. Tänapäeva uuringud on näidanud, et lisaks sellele, suurendab hapnemisprotsess toitainete hulka ja muudab need organismis kergemini omastatavaks. Lisaks sisaldab fermenteeritud küüslauk erinevaid mikroelemente (mineraalaineid ja vitamiine), kiudaineid ja bioaktiivseid ühendeid. Eelkõige avaldab küüslauk positiivset mõju inimeste tervisele – tugevdades immuunsüsteemi, vähendades krooniliste haiguste, sealhulgas vähi, südame-veresoonkonna ja neurodegeneratiivsete haiguste esinemissagedust. Lisaks mõjutab positiivselt soolestiku mikrobioota koostist ja funktsionaalsust.